Myyntiehdot

Myyntiehdot

Yleiset, koskevat kaikkia eläimiä

Myynnissä olevia eläimiä voi tulla katsomaan meille kotiin, kunhan asiasta sovitaan etukäteen. Useimmiten onnistuu myös kuvien lähettäminen sähköpostiin, jos jokin tietty yksilö kiinnostaa.

Muistathan, että omistaja on vastuussa lemmikkinsä hyvinvoinnista! Jos olet hankkimassa eläintä, josta sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta, perehdythän sen hoitoon hyvissä ajoin jo etukäteen. Edellytän ostajalta vähintäänkin perustietojen hallintaa. Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja kyselläkin toki saa (ja pitääkin), mutta omatoimisuus on aina hyväksi.

Mikäli ostaja on alle 18-vuotias ja asuu huoltajansa luona, tulee hänellä olla huoltajan suostumus eläimen hankintaan. Huoltajan tulee myös olla mukana luovutuksessa. Huoltaja on se henkilö, joka on vastuussa eläimen hyvinvoinnista, jos lemmikkiä ollaan hankkimassa alaikäiselle.

En myy välittäjille. Otathan siis yhteyttä henkilökohtaisesti ja kerrot vähän itsestäsi, sekä kodista, johon eläin olisi tulossa. Poikkeuksena alaikäiset, jolloin kaupat sovitaan huoltajan kanssa. Kerrothan myös, etsitkö lemmikkiä, vaiko eläimiä kasvatukseen. Huom. Nimettöminä esitettyihin kyselyihin en välttämättä vastaa, koska minusta ei kuulu myyjän tehtäviin alkaa selvittelemään ostajan henkilöllisyyttä. Ostaja kertoo itse, kuka hän on. Pelkkiin hintakyselyihin en vastaa ollenkaan.

Myyjänä en myöskään suostu ottamaan riskiä maksun saamatta jäämisestä, jos ostaja ei itse pääse hakemaan eläintä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos lähden kuljettamaan eläintä kauemmas tai sille järjestyy kyyti, on maksu suoritettava kokonaisuudessaan etukäteen. Otathan myös huomioon jo ennen kuin lähetät kyselyä, että minulla ei ole tarjota kotiinkuljetusta myymilleni eläimille.

Kaikille eläimen ostaneille on saatavilla kasvattajan ikuinen tuki.

Käärmeet

Käärmekaupoissa perin myynnissä olevista yksilöistä aina varausmaksun, mikäli nouto ei tapahdu kahden viikon sisällä alustavasta varauksesta. Maksun suuruus mainitaan erikseen myös myynti-ilmoituksissa. Poikasia, kuten aikuisiakin pidän varattuna ainoastaan varausmaksua vastaan. Maksua odotan viikon varaushetkestä, tämän jälkeen eläin palautuu uudelleen myyntiin.

Varausmaksu on voimassa kuukauden. Mikäli ostaja peruu varauksen tai ei nouda eläintä kuukauden sisällä, kauppa peruuntuu eikä varausmaksua palauteta. Mikäli kauppa peruuntuu myyjän puolelta, varausmaksu palautetaan.

Eläimen myyntihinta, vähennetynä varausmaksulla, maksetaan pääsääntöisesti käteisellä luovutushetkellä. Uudelle omistajalle eläin luovutetaan vasta, kun myyntihinta on kokonaisuudessaan maksettu.

Poikaset luovutetaan aina hyvin syövinä, nahkansa vähintään kerran luoneina, kasvatustodistuksen kera. Tarvittaessa voin myös antaa mukaan hoito-ohjeet. Mikäli poikasen kanssa kaikesta huolimatta tulee ongelmia, tulisi siitä ilmoittaa mahdollisimman pian, jotta ongelma saataisiin ratkaistua.

Yleensä myytävät yksilöt ovat hyvätapaisia, mutta en voi luvata etteivät ne koskaan purisi tai käyttäytyisi umpimielisesti. Missään nimessä käärme ei ole sylilemmikki, vaikka niillä onkin kyky oppia hyväksymään lähikontakti ihmiseen. Kärttyisistä ja aroista yksilöistä mainitaan erikseen myynti-ilmoituksessa.

Sukupuolet määritän poppaamalla. Koiraille riittää yksi kerta, naaraat poppaan vähintään kolme kertaa ennen kuin uskon niiden olevan naaraita. Menetelmä ei silti ole naaraiksi popattujen kohdalla 100%:n varma.

Harvinaisemmat värimuunnokset tulen myymään ensisijaisesti henkilöille, joiden tiedän kasvattavan viljakäärmeitä. Tämä siksi, että muunnokset saataisiin vakiinnutettua tässäkin maassa.

Hiiret

Kesyhiirten luovutusikä on viidestä viikosta eteenpäin. Naaraat myydään aina vähintään kolmen porukoissa, tai yksittäin jo olemassa olevaan laumaan; urokset vain yksineläjiksi. Vaikka urokset minulla asuisivatkin laumassa, se ei tarkoita sitä, että ne tulisivat toimeen keskenään muutettuaan uuteen kotiin. Siksi vain yksittäin.

Kiinnitän paljon huomiota kasvatuksessa olevien hiirien luonteisiin. Huonosti käyttäytyviä en hyväksy. Näin on todennäköisempää, että jälkeläisistäkin tulee hyviä lemmikkihiiriä. Mikäli jotain kaikesta huolimatta sattuu, ilmoitathan ongelmasta ensi tilassa.

Myytävät hiiret ovat loishäädettyjä ja paljon käsiteltyjä. Mukaan on mahdollista saada myös sukutiedot sekä hoito-ohjeet, jos ostaja niin haluaa.