Viljakäärme

Hypomelanistinen CB 03 FIN

Tämä mummeli muutti eläkekotiin viettämään leppoisia käärmeen päiviä isossa terrassa. Monia yhteisiä vuosia uuden omistajan kanssa.

Ghost CB11 FIN RIP

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKäärme heitti henkensä aivan yllättäen keväällä 2014 ja lähtikin Eviraan avattavaksi. Löydöksiksi mainitaan: 1. Voimakasasteinen maksan rasvoittuminen ja lihavuus. 2. Kohtalainen krooninen suolistotulehdus. 3. Lievä äkillinen keuhkotulehdus. Vatsalaukusta ei histologisessa tutkimuksessa löytynyt muutoksia, mihin kryptoinfektio jättäisi selvät jäljet. On siis turvallista olettaa, ettei sillä ollut cryptosporidium-loista.

Tämä käärme oli kaikkien muiden käärmeideni kanssa kolme kuukautta talvilevolla 2013-2014. Lisäksi ruokin käärmeitäni silloin kun muistan, eli harvoin. Rasvoittuminen on kuitenkin todellinen uhka lemmikkeinä pidettävillä käärmeillä, minkä tämäkin tapaus todistaa. Lisäksi on hyvin todennäköistä, että rasvoittuminen saa kehon stressitilaan, ja edesauttaa tulehdusten syntymistä.

Hypo pewter CB12 FIN RIP

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKuvasta voi jo nähdä pöhöttyneen ilmeen, mistä käärme kärsi viimeiset elinkuukautensa. Antibioottihoidosta huolimatta tyttö menehtyi. Testattiin kryptonegatiiviseksi rajun laihtumisensa takia. Täällä lisätietoa:  Tulokset

Blizzard CB 05 FIN RIP

Tämä yksi tärkeimmistä jalostuskäärmeistäni heitti lusikan nurkkaan huhtikuussa 2015, ja lähetin sen luonnollisesti Eviraan tutkittavaksi. Käärme ei ihan ehtinyt täyttää 10 vuotta. Löydöksiksi mainitaan 1. Voimakas anemia. 2. Verinen kuolioinen munuais- ja rasvakudostulehdus. Vatsalaukusta ei tälläkään löytynyt muutoksia, onneksi.